cavaler


fencingCât timp este înţeles şi acceptat faptul că războinicii trebuie să cunoască răul şi binele pentru a se strădui să se dedice binelui şi să evite răul, crezul războinicului este încă viu.
Corect sau greşit este totuna cu bun şi rău. Corect înseamnă bine, iar greşit înseamnă rău. Oamenilor de rând nu le lipseşte cu desăvârşire capacitatea de a pricepe binele şi răul, ce e corect şi ce e greşit, însă li se pare plictisitor şi obositor să acţioneze de fiecare dată corect şi să tindă mereu spre bine. A greşi şi a te comporta urât este amuzant şi la îndemâna oricui, astfel încât oamenii din popor adesea alunecă spre lucrurile greşite şi rele şi găsesc că este prea istovitor să cultive binele şi să procedeze corect.
Despre nerozii care nu sunt în stare să facă deosebirea între bine şi rău sau între corect şi greşit nu are rost să discutăm. Odată ce ai stabilit că ceva este greşit şi rău, a ocoli dreptatea sau cerinţele şi a acţiona greşit nu reprezintă atitudinea unui cavaler, ci exemplul tipic de imaturitate proprie vremurilor moderne, iar originea sa poate fi atribuită caracterului slab al oamenilor. A avea un caracter slab nu pare a fi ceva foarte rău, dar vei vedea că este în strânsă legătură cu laşitatea.
Tocmai din această cauză războinicii consideră că este esenţial să ocolească răul şi să urmărească binele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s