nu te stresa II


relaţii

02630cabe754cc230f82735b7aeed4e4Pentru mine, diferenţa dintre a fi singur şi a fi căsătorit e ca diferenţa dintre două forme de guvernare. Când eşti singur, eşti dictatorul propriei vieţi. Ai puteri depline. Dacă dai ordin să adormi pe canapea în mijlocul zilei, cu televizorul pornit, nimeni nu poate ridica vreo obiecţie! Când eşti însurat, lucrurile se schimbă: faci parte dintr-un mecanism complicat de luare a deciziilor. Ca să se întâmple ceva e nevoie de şedinţe, de comitete care să analizeze situaţia….
Şi asta în cazul în care căsnicia funcţionează!
Cred că de asta e aşa dureros divorţul: ai fost suspendat, şi nici măcar nu erai preşedinte!

job

01-475-1Există numeroase slujbe, meserii, moduri de a-ţi castiga pâinea. Fiecare persoană se duce la serviciu gândindu-se că se va descurca – ce e aşa de greu? Şi crede că munca este bine plătită. De fapt, singurul stimulent de care are nevoie cineva pentru a accepta o slujba este să-i arăţi una similară, unde are tot atâtea lucruri de făcut, dar salariul e mai prost. Atunci slujba lui devine automat una care “nu e rea deloc”. Asta ne şi dorim – o slujba care “nu e rea”. E tot ce ne trebuie ca să fim mulţumiţi. Unii oameni spun că au “o slujbă minunată”. Asta înseamnă că sunt plătiţi mult mai mult decât ar merita. Ăştia care-şi închipuie că au “o slujbă minunată” ar trebui să fie controlaţi de Fisc. La ei o să găsească cheia deficitului de încasări la buget.


f2400263f6dbe5ba888dd7c290304f57De ce ţin oamenii pe birou poze cu familia, întoarse cu faţa spre ei? Au tendinţa să uite că sunt căsătoriţi?
– OK, s-a făcut 5, e vremea să sparg uşa, să agăţ nişte fetiţe. O… Stai aşa! Ia uite la poza asta. Am nevastă şi trei copii. Uitasem. Cred că ar fi mai bine să mă duc acasă…


5370d1a24d036914252e1606db3aab40Cel mai greu lucru atunci când eşti clovn mi se pare faptul că ţi se spune foarte des “clovn”.
– Cine-i clovnul ăla?
– Eu nu lucrez cu clovnul ăla.
– L-ai angajat pe clovnul ăla?
– Tipul ăla e clovn!
Şi pe urmă… când îţi dai seama că vrei să te faci clovn?
Cred că te îmbraci la un moment dat cu nişte pantaloni atât de caraghioşi încât preferi să te faci clovn decât să-ţi pui alţii!


0fbf2cd6e44e71f964e34e6adaa686f6Paznicii din muzeele de artă au împiedicat vreodată un furt de tablouri? Adică, ce-o să facă? O să se ia de hoţ?
– Hei-Hei-Hei… unde crezi că pleci cu tabloul ăla de Cezanne?! Ia dă-l încoace…
Ce trebuie să facă omul ăsta? Primeşte cinci dolari pe oră ca să apere opere nepreţuite în valoare de milioane de dolari… Şi cu ce?! Are o uniformă cafenie şi un ziar. Asta-i tot!
Probabil hoţii se uită la el şi zic:
– Nu trebuie decât să trecem pe lângă scaunul ăla şi pe lângă termosul de cafea şi putem lua un Rembrandt.


viaţa infracţională

jerry-seinfeld-quotes-1-1N-am fost niciodată la închisoare. Dar mă gândesc mult la asta. Nu ştiu de ce. Mă gândesc cum mi-aş aranja celula. Câte flotări aş face.
Dat fiind că locuiesc singur, e cam acelaşi lucru. Pot spune că sunt la izolator.
Cum poţi să nu te gândeşti la închisoare când în fiecare seară vezi la televizor oameni care intră acolo? Vezi cum prind un terorist, un ciminal, un psihopat. Îi vezi pe toţi acoperindu-şi faţa cu geaca, ziarul sau pălăria.
Ce reputaţie vor să apere oamenii ăştia? Le e teamă că dacă sunt văzuţi n-o să aibă un nume bun? Aşteaptă o promovare în firmă? Le e teamă că se uită şeful la televizor?
Ar putea să zică:
– Asta nu e Johnson, de la vânzări? Cel care întreţine relaţiile cu persoanele fizice?! Nu cred că vrem asta… Cred că locul lui de fapt e la trierea corespondenţei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s